Този иновативен достъп се използва широко във Великобритания и Ирландия. Там смяната на тазобедрена става е едноднавна хирургия и позволява пациента да си тръгне още в деня на операцията. Смяна на тазобедрена става чрез бикини достъп е модифициран преден достъп, който позволя запазване на мускулатурата т.е. няма прекъсване дори и на едно мускулно влакно! Този достъп позвалява на пациента да започне раздвижване само няколко часа след смяната на ставата и по този начин да се върне по- бързо към ежедневието си.

Бикини достъпът спазва напълно линиите на цепливост на кожата и по този начин почти няма остатъчен белег. Проучваниея показват драстично понижаване на болката в след оперативния период, както и повишава значително финкционалните възможности на оперирания крайник в сравнение със стандартните достъпи.

Смяна на тазобедрена става чрез бикини достъп е един от най- използваните достъпи във Великобритания и Ирландия. Ползите от него са много и не случайно предния достъп все по- широко навлиза и в България.

Можете да зададете вашите въпроси тук

 

Автор: Д-р Георгиев

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *