...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

Артроскопия

Какво представлява Артроскопията и кога се налага ?

Артроскопия е процедура, която се използва за диагностициране и лечение на различни заболявания и наранявания на ставите. Тя се извършва с помощта на артроскоп – специфична апаратура и инструменти, оборудвани със светлинен източник и видеокамера, който се вмъква през малък отвор в ставата. Артроскопията е широко използвана техника в областта на ортопедията, особено при заболявания като артрит, повреди на менискусите, хрущялни увреди или реконструкция на кръстните връзки. Тя предоставя на лекарите възможността да преглеждат и лекуват ставите, без да е необходима отворена хирургия.

Предимствата на артроскопията

 

  1. Минимално инвазивна процедура, която намалява болката, рисковете от инфекция и времето на възстановяване след операцията.
  2. Артроскопията предоставя детайлна визуализация на ставата, което позволява на лекарите да направят точна диагноза и да извършат необходимите лечебни манипулации с висока прецизност.
  3. По време на артроскопията се използват малки инцизии, което означава по-малко видими белези и по-малка травма за пациента.

Независимо дали ставата е на коляното, рамото, глезена или друго място, артроскопията се еволюира бързо и постоянно се въвеждат нови иновации и техники. Лекарите от Beta – Clinic постоянно се обучават и подобряват своите умения, за да предоставят най-добрата грижа на своите пациенти.

Beta Clinic

Открийте своят път към здраве и благополучие с Beta – Clinic, екип от опитни лекари със специализация в областта на ортопедията. Нашите експертизи и грижа са ключът към бързо и ефективно възстановяване. Доверете се на нас и нашия екип за индивидуално лечение, което ще ви помогне да водите активен и безболезнен живот.

В заключение, артроскопията е неотменна част от съвременната медицина и има голям принос за диагностицирането и лечението на ставните заболявания и наранявания. Тя предоставя на лекарите подробна визуализация и възможността да извършват прецизни процедури, като същевременно намалява рисковете и времето за възстановяване. Благодарение на артроскопията, пациентите могат да се възстановят по-бързо и да се върнат към активния и безболезнен начин на живот.

За повече информация посетете нашата контактна страница ТУК!

Информация за нашите лекари и специалисти можете да прочетете ТУК!

За още полезна информация, статии и интересни теми, можете да посетите нашия блог ТУК!

  Адрес

гр. София, бул. Черни връх № 14, бл. 3

гр. Димитровград, ул. Беласица № 3

гр. Стара Загора, ул. В. Априлов № 12 А, ДКЦ „Ритъм“

гр. Ямбол, ул. Драма № 11

Телефон

0878 923 199