...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

Какво представлява смяната на колянна става и кога се налага? 

  • Смяната на колянна става е медицинска процедура, която се извършва с цел подмяна на износената или увредена колянна става с изкуствена протеза. Това е често срещана операция, особено при пациенти със заболяване на колянната става, като артрит или травма.

  • Процедурата на смяна на колянна става обикновено се извършва от ортопедичен хирург и включва няколко стъпки. Първо, старата колянна става се отстранява чрез изрязване на увредените части на ставата. След това се поставя изкуствена протеза, която се фиксира по специален начин, така че да се възприеме правилно и ефективно от организма.

Изкуствената колянна става, наречена и колянна ендопротеза, е направена от метал и пластмаса и е проектирана да симулира функциите на естествената става. Това включва позволяване на пациента да извършва движения като ходене, изправяне и сгъване на коляното без болка и с повишена мобилност.

  • Смяната на колянна става може да предложи значително подобрение на качеството на живот на пациентите, които страдат от болка и ограничена подвижност в коляното. Въпреки това, като всяка операция, има рискове, свързани с процедурата. Тези рискове включват инфекция, тромбоза и проблеми с протезата.

Тук се намесва именно екипът на Beta-Clinic. Ние разполагаме с едни от най – добрите лекари доказали се многократно в областа си. 

Нашите лекари са не само компетентни професионалисти, но и емпатични и отзивчиви на нуждите на пациентите. Нашият екип детайлно разглежда и разбира техните симптоми, провежда прецизни диагностики и предоставя подходящо лечение. Beta-Clinic създава доверие и увереност в пациентите, които знаят, че са в добри ръце.

Повече информация можете да намерите ТУК! 

За още полезна информация, статии и интересни теми, можете да посетите нашия блог ТУК!

Телефон

0878 923 199

0878 923 199

0878 923 199

0878 923 199

  Адрес

гр. София, бул. Черни връх № 14, бл. 3

гр. Димитровград, ул. Беласица № 3

гр. Стара Загора, ул. В. Априлов № 12 А, ДКЦ „Ритъм“

гр. Ямбол, ул. Драма № 11