...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

очила според формата на лицето

Очила според формата на лицето

Kак да изберем очила според формата на лицето

Изборът на подходящи очила е труден, но следвайки някои основни насоки за формата на лицето, можете да намерите подходящите за вас. Ето някои общи препоръки за избор на очила в зависимост от формата на лицето:


Запишете час за преглед при нашите специалисти: 0878 92 31 99


  1. Кръгло лице – ако имате кръгло лице, опитайте се да изберете рамки, които са по-широки от лицето ви, за да го издължите. Линейните или ъгловати рамки могат да омекотят овала на лицето ви. Избягвайте кръгли рамки, защото те могат да подчертаят кръглата форма на лицето ви.
  2. Четвъртито лице – ако имате лице с ъгловати черти, търсете кръгли рамки, които могат да омекотят острия ъгъл. Тъмните рамки могат да замаскират очертанията на лицето ви и да го направят по-меко.
  3. Овално лице – ако имате овално лице, вие сте един от щастливците, защото много стилове на очила ще ви подхождат. По-широки или щедро изрязани рамки могат да елиминират контурите на лицето ви и да го направят по-изразително.
  4. Сърцевидно лице – ако имате сърцевидно лице с широка челна част и тънка долна част, търсете леки и светли рамки, които ще балансират по-тежката горна част на лицето ви. Избягвайте тъмни и тежки рамки, защото те могат да подчертаят твърде много челната част на лицето ви.

Тези препоръки са само насоки и не трябва да се смятат за абсолютни правила. Важно е да изберете очила, които ви харесват и ви правят да се чувствате добре.


Запишете час за преглед при нашите специалисти: 0878 92 31 99


Ключови думи: Очила според формата на лицето

Вижте още: тук

Разгледайте сайта на МЦ Бета Клиник

Leave a Reply