...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

преглед при гастроентеролог

Преглед при гастроентеролог

Преглед при гастроентеролог

В нашето бързо ежедневие наблягаме все повече на бързи, вредни храни, което води до повишаване на заболяванията на гастроентестиналия трак. Едни от най- честите заболявания налагащи преглед при гастроентеролог са:

  • Язва
  • Гастрит
  • Рефлукс
  • Киселини
  • Хепатит
  • И други

Все по- честто се сращат и други състояния като повръщане, нервен стомах, ракови състояния и други.  Това са заболявания, които изискват сериозно внимание и преглед при гастроентеролог.

Кога трябва да извършим преглед при гастроентеролог ?

Най- често пациентите биват насочвани за преглед при гастроентеролог от личните лекари.
Дори и най- леките състояние на зява и гастрите и други могат да доведат до усложнения и да се развие- активна, кървяща язва, която е спешно състояние, което налага своевременна хоспитализация и лечение.

Все повече профилактиката и превенцията се застъпва при лечението на множество заболявания. СЗО препоръчва всички над 50 годишна възраст задължително да извършват колоноскопия и консултация с гастроентеролог във връзка с повишения риск от развитие на карцином на дебелото черво.
Обикновено докторите препоръчват провеждането на колоноскопия през 10 години, което позволява ранното диагностициране на заболяването и навременното му лечение.

При прегледът, първо ще се установи вашето текущо здравословно състояние и предишни заболявания. Много е важно да уведомите преглеждащия доктор за минали операции, заболявания, както и за медикаментите, които приемата ежедневно. Следващата стъпка е да се извърши обстоен преглед на телото и корема. По преценка докторът може да назначи кръвни изследвания и ехографско изследване. Това ще покаже състоянието и функцията на вътрешните органи.

Ехографията на коремните органи ни дава важна информация за размера и състоянието на коремните органи. Също така можем да определим дали има фиброза (уплътнение), стенози и стеатоза (омазняване) на черния дроб което е необходимо за избора правилно лечение на пациентите.

Клиничните прегледи в Бета Клиник се извършват от специалисти гастроентеролози с многогодишен опит, част от който натрупан в чужбина.

Можете да запишете час на тел: 0878 92 31 99

Виж още

 

 

 

 

 

Leave a Reply