...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

Профилактични прегледи

Профилактични прегледи

Защо са важни прегледите?

Бета Клиник е медицински център предлагащ персонализирани пакети за вашето здраве. Извършваме профилактични прегледи, както за работодатели, така и за случби СТМ.


Свържете се с нас: 0878 92 31 99


Какво означава профилактичен преглед?

Профилактичният преглед е вид медицински скрининг за здрави хора. Включва изследвания, физически прегледи и оценка на здравните рискове. Целта му е да оцени общото ви здравословно състояние и да идентифицира потенциални здравословни проблеми. Въз основа на резултатите, Вашият лекар ще Ви препоръча промени в начина на живот и други мерки, за да останете в добро здраве.

Защо редовните профилактични прегледи са важни?

Никой не би искал да посещава лекар или болница, когато се чувства здрав. Профилактичният преглед обаче може да Ви спести много бъдещи посещения при лекар. Точно както денталният преглед може да предотврати необходимостта от дълго и сложно зъболечение, рутинните медицински прегледи се правят, за да се открият евентуални проблеми още преди да проявят симптоми или достатъчно рано, за да бъдат излекувани бързо.

Медицинска оценка въз основа на Вашето здравословно състояние, начин на живот и семейна история може да помогне за идентифициране на потенциални бъдещи рискове за здравето. Така например, високи нива на холестерол могат да доведат до сърдечносъдови проблеми в бъдеще.

Пълните профилактични прегледи могат също така да открият неизявено хронично състояние, като диабет или високо кръвно налягане. Ранната диагностика Ви позволява да държите хроничните заболявания под контрол и да избегнете по-нататъшно влошаване на общото Ви здраве.

Не на последно място, някои обикновени изследвания могат да помогнат за откриване на сериозни заболявания в ранен етап, когато лечението им най-често е успешно. Такъв е случаят с цитонамазката и рака на маточната шийка. Ето защо цялостният физически преглед, извършван редовно, е важен инструмент за предотвратяване на сериозни заболявания.

Какво включва профилактичният преглед?

Индивидуалните здравни рискове, които носим, са уникални за всеки от нас и зависят от различни фактори като възраст, пол, среда, генетика, семейна предразположеност, начин на живот, работна среда и други. Следователно съдържанието на профилактичния преглед варира от човек на човек и може да се променя дори за един и същи човек с течение на времето.

Обикновено, по мярка на възрастта, пакетите за оценка на здравето се разширяват: лицата над 40 години се препоръчват да извършват по-подробни прегледи от тези на 20 години. Обаче, типичната програма за преглед включва следните елементи:

– Преглед на общото здравословно състояние, медицинска история, предишни заболявания (ако има такива), навици и начин на живот.
– Изследвания на кръв и урина за проверка на функцията на щитовидната жлеза, черния дроб, бъбреците, имунната система и други.
– Образни изследвания като рентгенова снимка, ултразвук или скенер.
– Един или повече физически прегледи и консултации.

В зависимост от получената информация, лекарят може да препоръча допълнителни медицински изследвания и прегледи като изследване на сърдечната и белодробната функция, скрининг за костна плътност, мамография, скрининг за рак на дебелото черво или рак на простатата, очен преглед, дерматологичен преглед и други. Рутинната оценка на здравето може да включва пълен преглед от глава до пети и специфичен скрининг за определени заболявания.

НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ:

 

И още много други!

Вижте още:

Профилактични медицински прегледи в МЦ Бета Клиник / Закон за профилактични прегледи /

Leave a Reply