...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

физиотерапия и рехабилитация

Физиотерапия

Физиотерапия и Рехабилитация

Физиотерапия и Рехабилитация са основни методи за долечение след множество заболявания на опорно- двигателния апарат, прекарани инсулти или травми. Включва кинезиология, миостимулация, ударно-вълнова терапия, ставна мобилизация и лекува хронична или остра болка, наранявания на меките тъкани, още се прилага при увреждане на ставния хрущял, артрит, нарушения в походката и физическа неспособност. Физиотерапията се използва за подобряване на физическите функции на пациента чрез физически прегледи, диагностика, прогноза, физическа интервенция, рехабилитация и обучение.


Запишете час: 0878 92 31 99  / Работим с НЗОК


Физиотерапия и Рехабилитация

след смяна на става

Бета Клиник предлага специализирата физиотерапия и рехабилитация след смяна на става. Чрез правилната рехабилитация ще постигнете бързо възстановяване на пълен обем движения и връщане на мускулната сила и тонус. Изготвя се индивидуален план, който се извършва от нашите специалисти. Натоварването се увеличава постепенно, като през последните дни от лечението пациентите се натоварват дори по стълби – качване и слизане (при пациенти със сменена ТБС или КС). Като част от процеса се използва и артромот, който извършва пасивна рехабилитация на засегната става.

При възпаление

Възпалението е един от най- често срещаните проблеми на опорно-двигателния апарат, свързани с оплаквания от болки и дори ограничени движения. Може да наблюдаваме възпаление на нерв, наричано още, неврит или невралгия и възпаление на става. Възпалението на нерв е едно от най- често срещаните патологии, с който се сблъсква човек. Това е възпалителен процес на един или комбинация от възпаление на няколко нерви, което може да се дължи на претискане на нерв, дископатии, протрузии или в резултат на вирусни и бактериални инфекции.

Физиотерапия и рехабилитация при възпаление е основен метод и част от леченеито. Използват се всички префизикални методи, като употребата на магнитотерапия, ултразвук, йонофореза и други Възпаление на става, наблюдаваме често и се дължи на претоварване, травма, изливи или дегенеративни промени, като коксартвоза, гонартроза и други. При ставните възпаления в помощ идват освен префизикалните методи и употребата на лазер, който помага при напреднали дегенеративни промени.


Запишете час за физиотерапия и рехабилитация: 0878 92 31 99


Кинезитерапия при СКОЛИОЗА

В МЦ Бета Клиник извършваме специализирана кинезитерапия при пациенти със сколиоза. Средствата за лечение на гръбначните изкривявания могат да бъдат – активни и пасивни.

Активните средства се използват широко като профилактично и лечебно средство при пресколиозите, сколиозите първа и втора степен, а така също и за подпомагане на оперативното. Основната цел на кинезитерапията е възстановяване на правилната стойка на тялото и стимулиране на психо-физическото развитие на децата.

Основните цели на кинезитерапия при сколиоза са:

Основните задачи на кинезитерапевта са:

  • Общо укрепване на организма;
  • Психо-емоциално въздействие;
  • Възстановяване на нормалните взаимоотношения между прешлените;
  • Преодоляване на мускулния дисбаланс;
  • Създаване на здрав мускулен корсет;
  • Възстановяване на правилния навик за телодържане.

Рехабилитация след Инсулт

Първите 2- 3 месеца след прекаран инсулт са най- важните за възстановяване жизнеността, тонуса на тялото и неговите функции.

Освен правилното хранене е необходимо, прием на лекарста, работата с кинезитерапиевт е в основата на добрите разултати. От работата с кинезитерапевт и рехабилитатор зависи възстановяването на обема на движения, мускулния тонус и финната моторика.

Независимо от вида на прекарания инсулт – исхемичен или хеморагичен, и неговата тежест, усилията на екипа на “МЦ Бета Клиник” са насочени към пълното възстановяване на двигателната и функционална способност.Запишете час: 0878 92 31 99  / Работим с НЗОК


Вижте още:

Лечение с ултразвук

Лечение с магнит

Физиотерапия

 

3 Comments

Leave a Reply