...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

Какво е физиотерапия?

Физиотерапевтите използват редица физически методи и техники, за да подкрепят този процес на изцеление и възстановяване. Тези методи включват упражнения, масажи, манипулации, електротерапия, топлина и студ, и други. Физиотерапията се прилага в широк спектър от области, включително спортна медицина, рехабилитация след наранявания, хронични болки, неврологични заболявания и други.

Физиотерапията е медицинска професия, която се занимава с превенцията и лечението на физически проблеми и наранявания. Чрез използването на различни техники, физиотерапевтите помагат на пациентите да подобрят функционалното си състояние, да се възстановят от наранявания или операции и да намалят болката в тялото. В тази статия ще разгледаме какво е физиотерапията, различните методи, които се използват, и предимствата за здравето и благосъстоянието на пациентите.

Методи и техники във физиотерапията

1. Упражнения и движение

Физиотерапевтите предписват специфични упражнения и движения, които помагат на пациентите да подобрят силата, гъвкавостта, координацията и баланса. Това може да включва упражнения за укрепване на мускулите, гимнастика, йога и пилатес.

2. Масаж и манипулации

Физиотерапевтите използват различни техники на масаж и манипулации, за да намалят болката, подобрят циркулацията и отпуснате мускулното напрежение. Това може да включва меки масажи, манипулации на стави и масаж с водни струи.

3. Електротерапия

Физиотерапевтите използват електрически ток за стимулиране на мускулите, подобряване на циркулацията и намаляване на болката. Това може да включва електрическа нервна стимулация (TENS), електромиостимулация и други методи.

Повече информация за нашите лекари можете да намерите ТУК!

Предимства за здравето 

  1. Възстановяване след наранявания
  • Физиотерапията е изключително полезна при възстановяването след наранявания, като помага на пациентите да възстановят функцията и мобилността на засегнатите области.
  • Физиотерапевтите използват различни методи и техники, за да намалят болката и да подобрят качеството на живот на пациентите, страдащи от хронични болки.
  • Физиотерапията помага на пациентите да подобрят силата, гъвкавостта, баланса и координацията си, което им позволява да извършват ежедневни дейности с по-голяма лекота.
  1. Превенция на наранявания
  • Редовното изпълняване на предписани упражнения помагат да се поддържа сила и гъвкавост на мускулите и ставите, намалявайки риска от наранявания.
  • Физиотерапията е ефективен и безопасен подход за превенция и лечение на физически проблеми и наранявания. Със своите разнообразни методи и техники, физиотерапията може да подобри  здравето и благосъстоянието на пациентите, като им помага да се възстановят от наранявания, намалят болката и подобрят функционалното си състояние. За качествено и персонализирано лечение, се консултирайте със специалистите на Бета Клиник, който ще ви предостави необходимата помощ за подобряване на вашето здраве и качество на живот.

Телефон

0878 923 199

0878 923 199

0878 923 199

0878 923 199

  Адрес

гр. София, бул. Черни връх № 14, бл. 3

гр. Димитровград, ул. Беласица № 3

гр. Стара Загора, ул. В. Априлов № 12 А, ДКЦ „Ритъм“

гр. Ямбол, ул. Драма № 11

За още полезна информация, статии и интересни теми, можете да посетите нашия блог ТУК!

За повече информация посетете нашата контактна страница ТУК!