...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

хранителна непоносимост

Тест за хранителна непоносимост

Хранителна непоносимост е състояние, при което организмът не понася добре определени храни или съставки в храната. Това може да доведе до неприятни симптоми като главоболие, диария, болки в стомаха, кожни обриви и други.


Направете тест за хранителна непоносимост в Бета Клиник на цена от 250 лв Обадете се на тел.: 0878 92 31 99

Бета Клиник предлага тест за хранителна непоносимост на 55 разнични храни.


Въпреки че хранителната непоносимост не е същото като хранителната алергия, те могат да имат подобни симптоми и да са много объркващи за хората. Хранителната алергия е по-рядко срещана, но по-сериозно състояние, където имунната система на организма реагира на определена храна като на заплаха за здравето и започва да произвежда антитела срещу нея.

Хранителната непоносимост може да се дължи на много фактори, като най-често срещаните са липсата на определен ензим, който е необходим за разграждането на определени храни, неправилна флора на червата, наличие на различни бактерии или вируси, алтернативна диета или просто индивидуална чувствителност на организма.

Ако имате подозрение за хранителна непоносимост, е важно да се консултирате с лекар или диетолог, за да бъдете диагностицирани и да получите съвети за подобряване на здравословното си състояние. Тези съвети могат да включват изключване на определени храни от диетата, прием на хранителни добавки или промяна на хранителните навици.

Хранителната непоносимост може да бъде управлявана ефективно с правилна диагностика и настройка на диетата. Важно е да се следва регулярен график на хранене и да се избягва консумирането на храни, които могат да доведат до симптоми на непоносимост. При правилно управление, хранителната непоносимост не трябва да ви пречи да се наслаждават


Направете тест за хранителна непоносимост в Бета Клиник на цена от 250 лв Обадете се на тел.: 0878 92 31 99

Бета Клиник предлага тест за хранителна непоносимост на 55 разнични храни.


Вижте още: Статии лабораторни изследвания

Вижте още: Източник

 

Leave a Reply