...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

Как да се подготвим за лабораторни изследвания ?

Как да се подготвим за лабораторни изследвания ?

Как да се подготвим за лабораторни изследвания ?

Лабораторните изследвания са важна част от процеса на диагностика и лечение на много заболявания. За да се получат точни резултати от тези изследвания, е важно да се подготвим правилно преди тях. В следващите редове ще ви дадем няколко съвета за правилната подготовка за лабораторни изследвания.

  1. Получете инструкции от лекаря или лабораторията – Преди да започнете да се подготвяте за лабораторно изследване, е важно да получите инструкции от лекаря или лабораторията, където ще се извършва изследването. Те ще ви дадат информация за това какво да очаквате и как да се подготвите правилно.
  2. Съобразете се с указанията за хранене – За някои лабораторни изследвания е необходимо да се храните по специфичен начин преди тях. Например, може да бъде необходимо да избягвате прием на храна и течности за определен период от време, преди да се явите на изследването. Убедете се, че следвате указанията за хранене, за да получите точни резултати от изследването.
  3. Избягвайте определени храни и напитки – Преди някои лабораторни изследвания е необходимо да избягвате определени храни и напитки. Например, преди кръвни изследвания е препоръчително да се избегне прием на алкохол и мазни храни, тъй като те могат да повлияят на резултатите от изследването.
  4. Отидете в лабораторията навреме – За да се избегнат забавяния и стрес, е важно да сте навреме в лабораторията , навреме за изследването. Убедете се, че знаете къде да се явите и колко време е необходимо за изследването.
  5. Оповестете лекаря си за приеманите лекарства и добавки – Преди лабораторните изследвания е важно да оповестите лекаря си за всички лекарства и добавки, които приемате. 

Специфични изследвания: кръвно захарен профил,


При въпроси можете да се обадите на нашите телефони: 087892 31 99 /

Изследвайте се СЕГА в Бета Клиник на адрес гр. София , Бул Черни връх 14.

Вижте ценоразпис за лабораторните изследвания  – Работно време на лабораторията: от 08:00 до 12:00


Ключова дума: Как да се подготвим за лабораторни изследвания ?

Вижте още: Стандарти в лабораторните изследвания

Leave a Reply