...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

Лечение на сколиоз със шрот терапия

Лечение на сколиоза със шрот терапия

Революционен подход за коригиране на деформации на гръбначния стълб”

Сколиозът е медицинско състояние, характеризиращо се с неестествена кривина на гръбначния стълб. Този проблем засяга милиони хора по света и може да доведе до болка, ограничена подвижност и дори сериозни проблеми с дишането и дори инвалидизация. Лечение на сколиоз със шрот терапия позволява позволява повлияване на начална и средна степен без оперативни методи. В последно време, шрот терапията се е установила като иновативен и ефективен метод за лечение на сколиоза, предоставяйки надеждна алтернатива на традиционните методи.


Запишете час за консултация: 0878 92 31 99


Лечение на сколиоза  чрез Шрот терапия – Основен принцип

Шрот терапията представлява комбинация от специфични упражнения и корекции на позата, които целят да възстановят нормалната кривина на гръбначния стълб. Този подход активира мускулатурата около гръбначния стълб и помага за коригиране на деформациите чрез постепенно увеличаване на напрежението върху определени мускулни групи.

Предимства на Шрот терапията за сколиоза

Нарушаване на цикъла на деформация: Шрот терапията не се фокусира само на симптомите, но и на причините за сколиозата. Този метод помага да се наруши цикъла на деформация, като възвръща гъвкавостта и стабилността на гръбначния стълб.

Индивидуализиран подход: Всяка програма за шрот терапия е персонализирана, съобразена със степента на сколиозата и физическата форма на пациента. Това гарантира максимална ефективност на лечението.

Подходяща за всички възрасти: Шрот терапията може да бъде прилагана както при деца, така и при възрастни. Това прави този метод подходящ за широк кръг от хора, страдащи от сколиоза.


Запишете час за консултация: 0878 92 31 99


Заключение

Шрот терапията се явява като обещаващ метод за лечение на сколиоза, предлагайки комплексен и индивидуализиран подход. Бета Клиник ще Ви предостави индивидуален подход и план на лечение. Комбинираме различни техники и методи под зоркото наблюдение на ортопед, лекар по физикална медицина и квалифициран специалист по Шрот терапия.


Запишете час за консултация: 0878 92 31 99


Ключова дума: Лечение на сколиоза

Вижте още:

Медицински център за лечение на сколиоза – Бета Клиник  / Schroth method /

 

Leave a Reply