...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

Ехография на стави при бебета

Профилактични прегледи при бебе от Ортопед

Профилактични Прегледи за Здравето на Вашето Бебе от Ортопед”

Вашето бебе или дете са най-ценното ви съкровище, затова грижата за тяхното здраве и добро самочувствие е от съществено значение. Профилактичните прегледи са ключов елемент в гарантирането на оптималното развитие и растеж на детето ви. Докторът ортопед играе важна роля в този процес, осигурявайки необходимите съвети и лечение за поддържане на здравето на малките пациенти. Профилактични прегледи при бебе -та е задължител и вашият личен лекар или педиатър трябва да ви насочи към ортопед.

Профилактични прегледи при бебе ?

Първите години от живота на детето са от особено значение за правилното му развитие. Профилактичните прегледи позволяват на докторите ортопеди да следят растежа, развитието на мускулите и костите, както и да откриват възможни проблеми в ранна фаза, което е от решаващо значение за успешното им лечение.

Какво включват профилактичните прегледи?

Профилактичните прегледи на бебета и деца от доктор ортопед обикновено включват следните аспекти:

  1. Оценка на растежа и развитието: Докторът ортопед ще измерва ръста и теглото на детето, за да се увери, че те са в нормални граници за възрастта и пола му.
  2. Преглед на мускулите,костите и ставите: Професионалистът ще прегледа мускулната тонусност и симетрия, както и ще оцени състоянието на костите, за да открие възможни аномалии или проблеми. Около 2 месечна възраст се извършва задължителен преглед при ортопед. ю
    Ортопедът извършва редица тестове, като Barlow и Ortolani. След това се извършва ехография на тазобедрените стави на бебето, като се определя алфа и бета ъгил с което се определя дали ставите са в норма, дисплазия, сублуксация или луксация.
  3. Проучване на двигателните умения: Ортопедът ще наблюдава двигателните умения на детето и ще провери за евентуални проблеми с моториката.
  4. Консултация и съвети за грижа: След извършените изследвания, докторът ортопед ще предостави консултация за намерените резултати и ще даде съвети за подходящата грижа и евентуалния лечебен план.

Какво трябва да правите след профилактичните прегледи?

След получените съвети и указания от доктора ортопед, е важно да се придържате към препоръките за грижа за вашето дете. Това може да включва упражнения за подобряване на мускулната тонусност, правилна диета и други рекомендации според конкретните нужди на детето ви.

Заключение

Профилактичните прегледи от доктор ортопед са от жизненоважно значение за здравето и доброто развитие на вашето бебе или дете. Редовните прегледи помагат да се открият проблеми в ранна фаза и да се предприемат необходимите мерки за лечение и подпомагане на здравето на малките пациенти. Не забравяйте да следвате съветите на доктора ортопед и да се консултирате с него при всякакви въпроси или проблеми, свързани със здравето на вашето дете.


Запишете час за консултация и преглед в Бета Клиник 0878 92 31 99


Ключова дума: Профилактични прегледи при бебе

Идиопатична сколиоза

Leave a Reply