...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

лечение на сколиоза при деца

Лечение на Сколиоза при деца- Ефективни Методи за Корекция

Разбиране на Сколиоза: Причини, Симптоми и Значимост

Сколиозата е медицинско състояние, при което гръбначният стълб се извива от страни, образувайки буква “S” или “C” визивка. Това заболяване може да се развие през детска или тийнейджърска възраст и да засегне по-възрастни хора. Причините за сколиозата могат да варират – от генетични фактори до неправилно седене и хроничен дисбаланс в мускулатурата. Ранното разпознаване на симптомите и активното лечение са от съществено значение за предотвратяване и облекчаване на натоварването върху гръбначния стълб. За това взимаме на мерки за “лечение на Сколиоза при деца” е толкова важно.


Запазете час за физиотерапия и рехабилитация: 0878 92 31 99


 Индивидуални Подходи за лечение на сколиоза при деца

*1. Консервативно Лечение: Физиотерапия и Упражнения:*
Физиотерапията играе ключова роля в консервативното лечение на сколиозата. Специализираните упражнения, които подобряват мускулната сила и гъвкавостта, могат да помогнат за стабилизиране на извивката на гръбначния стълб. Физиотерапевтите създават индивидуални планове, които са съобразени със степента на изкривяване и физическото състояние на пациента. Можете да видите примерни упражнения:

2. Ортопедични Корсети:
При деца и тийнейджъри с прогресираща сколиоза ортопедичните корсети могат да бъдат предписани. Тези специални корсети се носят за определен период от време с цел укрепване на гръбначния стълб и спиране на допълнително изкривяване.

3. Хирургическо Лечение:
В случаи на значително напреднала сколиоза или когато консервативните методи не са ефективни, хирургическото лечение може да бъде необходимо. Хирургията се използва за корекция на изкривяването чрез поставяне на метални импланти, които да поддържат правилната позиция на гръбначния стълб.

4. Редовен Мониторинг и Превенция:
Независимо от избрания метод за лечение, редовният медицински мониторинг и превенция са важни за следене на прогреса на сколиозата. Ранната интервенция и съобразено лечение могат да доведат до по-добри резултати.

Поставяне на диагноза сколиоза

Диагнозата се поставя чрез рентгренография на гръбначния стълб и определяне не ъгъл на Кобб за степентта на изкривяване.

Лечение на сколиоза при децаБета Клиник разполага с неинвазивен иновативен софтуер за скрининг на сколиоза.

Софтуетър позволява да се проследи развитието на сколиотичната болест без да има облъчването от рентгеновото изследване. Това позволява да се извършва скрининг за остеопороза на деца от всякаква възраст и да се назначава индивидуална терапия на всеки един пациент.

Подобрение на Здравето на Гръбначния Стълб

Лечението на сколиозата изисква индивидуален подход и грижа. Редовният контрол и спазването на препоръките на медицинския екип са от съществено значение за успеха на лечението. Възстановяването на здравето на гръбначния стълб изисква търпение, ангажимент и сътрудничество между пациента и специалистите, които го обслужват.


Запазете час за физиотерапия и рехабилитация: 0878 92 31 99


Вижте още: Добър ортопед   /  Физиотерапия 

Ключови думи: Лечение на сколиоза при деца

Източник

Leave a Reply