...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

PRP при хондромалация

PRP при хондромалация

Причина за болки в ставите

Chondromalacia е медицинско наименование за дегенеративното разрушаване на хрущяла. Хрущялът е издръжлива защитна обвивка в краищата на костите в ставите, която позволява плавно движение на ставата без триене на костите. Една от най- честите зони на хондромалация е колянната става. Чрез повтарящо натоварване в ежедневието се получава износване на хрущялът на коляното. Той бавно изтънява и с течение на времето. Това в крайна сметка може да доведе до болка в коляното и дори нестабилност. Приложението на PRP при хондромалация може да доведе до нормализиране на локалното възпаление и намаляване на болката в засегнатата колянна става.

 

 

 

 

 

 

 

Кой получава Chondromalacia Patella?

 • Млади спортисти
 • Жени (повече от мъже)
 • Активни хора

Знаци и симптоми

 • Тъпа и болезнена болка в коляното
 • Болка при изкачване и слизане по стълби
 • Болка по време на бягане
 • Възпаление и подуване на предната част на коляното
 • Проблем със сгъването на коляното

Диагностика

Обикновено се диагностицира от специалист ортопед или чрез ЯМР или ехография на ставата. Диагнозата може да бъде направена чрез подробна история на случая заедно със специфични тестове на коляното, извършени от лекаря. Освен това, образната диагностика обикновено се извършва и за окончателната диагноза. Двете най-често използвани образни изследвания са ехография и ЯМР, като ЯМР е златен стандарт.


Запишете час за консултация 0878 92 31 99


PRP при хондромалация

Богатата на тромбоцити плазма или PRP е иновативна терапия при хондромалация. Като се има предвид това, има някои обещаващи проучвания, показващи големи ползи.

Ползи от PRP

 • Намалява болката в коляното
 • Подобрява функцията
 • Намалява сковаността
 • Повишен обхват на движение
 • По-ефективен от консервативното лечение

Нашият подход

В МЦ Бета Клиник , нашите специалисти прилагат цялостен подход за лечение на хондромалация, който включва 3 основни стъпки.

Инжекции с богата на тромбоцити плазма (PRP): Един аспект, който прави резултатите ни постоянно добри в сравнение с други клиники за регенеративна медицина, е нашият задълбочен подход към лечението.

Използването на специфични реактиви създадени за PRP и използвани в множества американски клиники. Използват се най- добрите световни подходи за да се стабилизират и укрепят всички структури, участващи в състоянието, както и структурите, използвани за компенсиране на увредената област. Всички места на лечение се обезболяват с локална анестезия.

 


Запишете час за консултация 0878 92 31 99


Оптимизиране на храненето:

Диетата на пациента играе огромна роля не само за прогресирането на болката, но и за способността му да се лекува и възстановява от лечението. Тяло, което е хронично възпалено, ще има по-силна болка и ще се лекува по-бавно. За да постигнете максимални резултати от PRP инжекциите, силно съветваме пациентите да преминат към противовъзпалителна диета. По същество това е диета без захар и преработена храна с много здравословни протеини и мастни киселини.

Първата стъпка, която съветваме пациентите, е да премахнат захарта от диетата. Тази стъпка сама по себе си променя играта и често само това ще намали болката с 1-2 нива. Практически примери за това биха били отказването от газирана вода за вода или отказването от сладолед и десерт за чаша горски плодове.
Персонализирано лечение:

Последното парче от пъзела е изработването на персонализиран план за лечение спрямо степента на увреда и придружаващите зоболявания. Както и съчетаването на лечението с физиотерапия и рехабилитация от специалисите на МЦ Бета Клиник.

 


Запишете час за консултация 0878 92 31 99


Вижте още

 

Leave a Reply