...
Б Е Т А   К Л И Н И К
0878923199 info@beta-clinic.com Понеделник - Петък: 08:00 - 17:00 ч.

За контакти

Упражнения след раждане

Упражнения след раждане

“Възстановяване след раждане: Полезни Упражнения и Съвети”

След раждането на бебето, няколко седмици или месеци майките често се чувстват изтощени и слаби. Въпреки това, физическата активност може да бъде ключът към по-бързото възстановяване и възвръщане на тялото ви към нормалното състояние. В тази статия ще разгледаме някои полезни упражнения и съвети за възстановяване след раждане.


Запишете час за физиотерапия и рехабилитация: 0878 92 31 99


Защо е важно да правите упражнения след раждане?

След раждането на детето, тялото ви преминава през значителни промени. Мускулите ви, особено в областта на корема и таза, могат да бъдат ослабени. Упражненията след раждане могат да ви помогнат да възвърнете тонуса на мускулите, да подобрите стабилността и да намалите болката в гърба и кръста.

Кога да започнете упражненията след раждане?

Първо и най-важно, консултирайте се с вашия лекар преди да започнете с каквито и да било упражнения след раждане. Обикновено се препоръчва да изчакате около 6 седмици след родителския акт, преди да започнете с интензивни физически упражнения. За тези, които са родили чрез секциo или имат специфични медицински проблеми, срокът може да варира. След одобрение от лекаря Ви, можете да започнете постепенно.

 Полезни упражнения след раждане:

 1. Укрепване на коремните мускули

Дълбоки вдишвания и издишвания: Лежейте на гърба със сгънати колене и дишайте дълбоко, старайки се да стегнете коремните мускули при издишване.

2. Укрепване на гръбните мускули:

Суперман упражнение: Позиция по корем и изправете ръцете и краката си. Поддържайте този позиция за няколко секунди, след което се върнете към началната поза. Повторете 10-15 пъти.

3. Кардио упражнения:

Ходене: Започнете с кратки разходки с бебето в количката. Увеличавайте дистанцията постепенно.
Каране на колело: Ако сте готови за по-интензивни упражнения, карането на колело може да бъде отличен начин да се поддържа физическа активност.

Съвети за успех:

Постоянство: Възстановяването след раждане изисква търпение и постоянство. Не се обвързвайте с физически цели, които са твърде амбициозни.
Правилна техника: Винаги се уверявайте, че изпълнявате упражненията с правилната техника, за да избегнете наранявания.
Хидратация и хранене: Грижете се за добрата си хидратация и хранене. Вашето тяло се нуждае от енергия, за да се възстанови.


Запишете час за физиотерапия и рехабилитация: 0878 92 31 99


Следвайки тези съвети и упражнения след раждане, можете да подпомогнете своето тяло да се възстанови бързо и ефективно след този важен етап в живота ви. Помнете, че вашият индивидуален опит може да варира.

Задължително направете консултация със специалист.

Вижте още:

Физиотерапия при дискова херния / Физиотерапия при възпаление / Сколиоза

Още

Leave a Reply